e
Banner

Etiketler: türkiye ekonomisi



Büyüme rakamları açıklandı, geçen yıla oranla yüz 5,7 azalma var



Sanayi üretim endeksi, Ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,7 azaldı.





Bakan Çağlayan: ‘Şu an 237 gümrük bölgesine ulaştık’



Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Bir ülkede birden fazla gümrük bölgesi var ve şu an 237 gümrük bölgesine ulaştık. Gitmediğimiz pazar, olmadığımız yer yok" dedi.





Çağlayan: Şubatta ithalatta ezber bozacağız!


Yayın: 03-01-2013
Kategori: Ekonomi Gündemi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2011 yılı Aralık ayı ve yılın tamamına ilişkin ihracat rakamlarını Ankara'da açıkladı. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan 'Şubat ayında, ithalat konusunda da ezberleri bozacağız' dedi.





2013 ABD ve AB için 2014 ise Türkiye için zor geçecek!



İhracatın ekonomiyi sırtladığı 2012’nin makro dengeler açısından hedeflerden sapılan bir yıl olduğunu düşünen Prof. Dr. Kerem Alkin, buna karşın 2013 yılında yatırım maratonunun hız kesmeyeceğini ve tüketim harcamalarında yükselişle reel sektörün yüzünün güleceğini öngörüyor. Alkin, Euro Bölgesi’ndeki seçimlerin ve ABD’deki mali uçuruma yönelik çabaların küresel ekonomiyi kritik bir eşiğe getirebileceğini aktarırken, Türkiye için ise siyasi açıdan zorlu etaplarla dolu 2014’ün bir sınav yılı olacağına dikkat çekiyor.




Türkiye’nin büyümesini içerde cari açık dışarıda Avrupa belirleyecek



Türkiye'de siyaset çok karışık olmasına rağmen ekonominin bilinçli yönetildiğini ve olumlu adımlar atıldığını belirten Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bölümü öğretim üyesi ve Akşam Gazetesi yazarı Doç. Dr. Deniz Gökçe, Türkiye'nin büyümesini içeride cari açığın, dışarıda ise Avrupa’nın toparlanmasının belirleyeceğini söylüyor.